Framtiden flyttar in!

Det finns några tillverkare som alltid ligger i framkant och driver utvecklingen framåt med smarta innovationer och säker känsla. Det de tar fram, brukar andra ta efter några år senare. Vi på Bad & Värme representerar flera sådana tillverkare, här är tre av dem:

Gustavsberg


Först i världen på vattenbesparing

Gustavsberg är en anrik, svensk tillverkare som startade redan 1825! Idag är man en komplett badrumsleverantör, vilket är lite unikt i branschen. Man ligger långt framme inom miljöanpassning, hygieniska lösningar och vatten-/värmebesparing.

 

Bäst på lättstädat

På Gustavsberg ytbehandlar man sitt porslin och gör det ännu hårdare och tätare. Resultatet är en smutsavvisande yta som blir mer lättstädad och minskar behovet av rengöringsmedel. Dessutom designar man sina produkter så att de ska vara lättare att hålla rena.

 

Världspatent på vattenbesparing

Redan på 80-talet lanserade Gustavsberg sin ettgreppsblandare med flödesspärr som sparade vatten. 1992 la de till energisparteknik för varmvatten, alltså långt före sin tid! För att få maxvärme och maxflöde måste man hela tiden hålla i hand­taget. Så fort man släpper, går det tillbaka till ljummet normalflöde. Det sparar både vatten och energi. Gustavsberg fick världspatent på lösningen och först idag börjar branschen komma ikapp med alternativa besparingslösningar och energimärkta blandare.

Oras


Den intelligenta blandaren

Finska Oras grundades 1945 och är en pionjär inom blandare och duschar. De är kända för smarta innovationer, hög teknisk nivå och läcker design. Oras är en av Europas ledande tillverkare av elektroniska beröringsfria blandare, en praktisk, hygienisk och energismart idé som halverar vattenförbrukningen.

Oras lanserade sin första beröringsfria blandare i början på 90-talet. Sedan dess har det hänt mycket. Deras senaste köksblandare kombinerar beröringsfriheten med vanliga handtag. Den har digital temperaturdisplay och automatisk diskmaskinsavstängning.

 

Fjärrstyrning och knappstart

Oras senaste blandarnyhet är fjärrstyrda lösningar och presspads som startar och stänger blandaren med en enkel knapptryckning. De fjärrstyrda lösningarna är idealiska för familjer med små barn och för personer som har svårt att röra sig. Det ökar säkerhet då blandarna ger en behaglig temperatur utan risk för skållning, och så stänger de av sig själva.

Aspen


Uppstickaren från Jönköping

Aspen är ett svenskt företag som på rekordkort tid etablerat sig som en av de mest innovativa tillverkarna av badrumsmöbler. Med stor känsla och en offensiv produktutveckling har man tagit fram en rad nya lösningar som snabbt satt ny standard i branschen.

 

Ordning och överblick!

Alla känner till problemet med platsbrist i badrummet, särskilt om man är flera som tampas om det! Just det har Aspen löst med sina väl genomtänkta förvaringslösningar. De var först med fackindelade lådor som både ger ordning och överblick.

 

Form och funktion i skön förening

Aspens badrumsmöbler har en stram och vacker design, men också en flera små smarta lösningar och detaljer som förenklar vardagen och förhöjer känslan, t ex dolda elluttag i lådorna, prylhållarmagnet i skåpen, bakomliggande belysning, imfri spegel mm.


Innovativa lösningar

Ett knapptryck räcker

Oras introducerade nyligen sin smarta presspad, som startar blandaren med en enkel knapptryckning och sedan stänger av flödet automatiskt. Den är trådlös och kan placeras fritt i närheten av blandaren. Temperaturen förinställs.

Minskad risk för vattenskador

Oras köksblandaren finns i en version med en automatisk diskmaskinsventil som stänger vattenflödet till diskmaskinen efter tre eller tolv timmar, en smart funktion som minskar risken för vattenskador.

Badrock?

Du vet väl att du kan få badrumsmöbler med integrerade och dolda högtalare! Ännu en idé från Aspen som skapar den rätta, sköna stämningen i badrummet.

Smartare förvaring

Aspen är en föregångare i utvecklingen av smarta förvaringslösningar i badrumsmöbler. Lådor, fack och dörrförvaring ger mer plats och fullständig överblick över allt.

Den rundspolande toaletten

En färsk nyhet från Gustavsberg är toaletten som spolar fullständigt rent, även runt kanten. Utan att skvätta! Det kanske inte låter så revolutionerande, men är verkligen bevis på smart ingenjörskonst! De kallar det Hygienic Flush.

Eluttag i hylla

Smart sidohylla i serien Avan från Aspen, där du kan välja ett praktiskt eluttag (230V) som tillval. Perfekt för hårfönen, rakapparaten eller eltandborsten.