Vi sänkte energikostnaden och höjde värdet på huset

Familjen i Hallstahammar installerade 2014 en ES pump med Bad & Värmes tjänst Installerat-och-klart.
”Nu har vi sänkt energikostnaderna och höjt värdet på huset”.

Hur fungerar det?

– Det fungerar klockrent! Bad & Värme installerade pumpen för drygt ett år sedan, den sattes igång direkt och har fungerat felfritt sen dess. Det är bara att knappa in önskad temperatur och sen sköter den sig självt. Elpatronen i det ursprungliga värmesystemet sitter kvar, men jag tror inte att den har blivit tvungen att slå igång vår gamla panna en enda gång hittills. En stor finess med ES-pumpens lösning, är ju att det gamla värmesystemet eller elpannan inte behöver tas bort utan finns kvar som backup om behovet skulle uppstå, säger Pontus.

Sparar den el som utlovat?

– Ja, det är en stor skillnad trots att vår förbrukning inte var jättehög från början. Vi låg på ca 18 000 kWh/ år tidigare, nu pekar det snarare ned mot knappa 10 000 kWh/år i elförbrukning. Det har bara gått ett år och jag vet inte de exakta skillnaderna i temperatur 2014/2015 jämfört med andra år. Men sparar mycket el, det gör den definitivt!

Väsnas den?

– Den låter lite, men inte så att det stör oss eller grannarna. Vid installationen fick jag hjälp av montörerna att välja plats, så att det skulle bli så bra som möjligt, både ljudmässigt och utrymmesmässigt. Installationen tog ca 8 timmar, en arbetsdag, inklusive nedmontering av en garderob där den nya innedelen med kontrollpanel sitter.

Åverkan på huset?

– Det gjordes ju ett litet hål i husväggen för rör mellan utedel och innedel. Annars är väl den enda åverkan jag kan komma på att pumpen har höjt värdet på huset, säger Pontus med ett leende på läpparna.

Hur är den att använda?

– Den är superenkel, tyst och effektiv. Vi tycker den är lätt att förstå och enkel att ställa in

Energikalkyl

Spara upp till 80%! Använd vår energikalkylator och se hur mycket du kan spara!

Byt inte panna! Komplettera den istället.

Har du en fungerande panna men funderar på att byta till en modernare för att sänka höga värmekostnader?