Vattenbrist i Sverige – Byt blandare!

Enligt SGU, Sveriges geologiska undersökning, är grundvattenläget i juni 2017 fortsatt allvarligt för Götaland, Svealand och södra Norrland där stora magasin har nivåer mycket under det normala för årstiden. Nu varnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap för den torraste sommaren på 100 år. 

Sommaren 2016 ledde till låga grundvattennivåer och bevattningsförbud i delar av Sverige. På Öland t.ex. fick vattenförsörjningen lösas med tankbilar och en extra ledning från fastlandet.

Efter sommaren var förhoppningen att en snörik vinter skulle fylla på i grundvattenmagasinet. Istället följde en vinter med lite nederbörd. I år är området som råkar ut för låga nivåer ännu större. Under sommaren gick nio myndigheter, däribland Livsmedelsverket och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ut med en uppmaning till kommunerna om att förbereda sig för ännu en sommar med vattenbrist.

Spara vatten – Byt blandare

Ett sätt att spara vatten och motverka vattenbristen är att byta ut sin gamla blandare. Undersökningar som företaget FM Mattson Mora Group tagit fram visar nämligen att du kan spara upp till 35% vatten, utan att tappa funktion, enbart genom att byta till en modern blandare från dem. Förutom att du spar vatten är en modern blandare betydligt mer bekväm än en äldre blandare.

Sveriges mest sålda blandarserie.

Det är lätt att förstå varför FM Mattson Mora Group har blivit så framgångsrikt. Deras blandare är stilrena, praktiska, miljösmarta och dessutom tillverkade i Sverige.

Med den senaste tekniken sparas både vatten och energi utan att tumma på bekvämligheten. Bad & Värme rekommenderar nästan alltid en blandare från FM Mattson Mora Group, framförallt med den vattenbrist som nu råder i landet!

FM Mattsson

FM Mattsson grundades 1865.
Vi tillverkar och marknadsför ett komplett sortiment av sanitetsarmatur och har 480 anställda inklusive dotterbolag.

Bland våra mest kända produkter finns en dubbelverkande termostatblandare med sammanbyggd tryckbalansering och termostatfunktion samt ettgreppsblandare med mjukstängning, som förhindrar skadliga tryckslag i rörsystemen.

Webbplats: www.fmmattsson.se

Visa alla produkter

Bad & Värme + FM Mattsson = Energismart.

Med stor kunskap och service tar vi tillsammans fram utmärkta erbjudanden och tjänster med installerat-och-klart-pris. Utöver det erbjuder vi även bortforsling av befintligt material, hemleverans och installation av det nya materialet.

Välkommen in till någon av våra 900 VVS-hantverkare som finns på över 80 orter i landet.

Sparkalkylator

Räkna ut hur mycket vatten och pengar du kan spara genom att byta ut dina gamla blandare.