Finsk kvalitet sedan 1945

Efterkrigstiden i Finland präglades av en enorm framtidstro, det byggdes hus som aldrig förr och de hus som redan fanns var i många fall i stort behov av modernisering. Det blev starten för framgångssagan Oras. 

Beröringsfria blandare

Oras var ett av de första företagen i världen med beröringsfria, elektroniska blandare. De första kom redan i början av 90-talet och revolutionerade hygien i offentliga miljöer, inte minst på sjukhusen. Genom att man slapp vidröra kranarna, minskade spridningen av bakterier väsentligt. Nu är beröringsfria blandare ofta standard i offentliga miljöer och blir alltmer vanliga även i våra hem. Det kan vi bland annat tacka Oras för.

Oras har även tagit fram hybridmodeller som är populära i kök. Dessa blandare har både ettgreppsfunktion och beröringsfri funktion, vilket gör att du enkelt kan fylla en kastrull med vatten, men du slipper ta i spaken om du är kladdig om händerna. Sensorstyrda blandare är inte bara mer hygieniska, de innebär också stora vinster för miljön. Genom att inte förbruka mer vatten än vad man behöver, sparar man både vatten och energi. Med en beröringsfri blandare kan du faktiskt sänka både vatten- och energiförbrukningen med upp till 50%, jämfört med en traditionell blandare.

Du kan dock spara vatten och energi med en traditionell blandare också, Oras har många modeller med Ecoflöde, och flera är också energimärkta. Också i duschutrymmen är det viktigt att tänka på bra miljöval, välj gärna duschpaket som är energiklassade.

Säkerhet

En annan sak som är viktigt att tänka på när du väljer blandare är säkerheten. Saknar din blandare avstängningsventil för t.ex. diskmaskinen, kan du komplettera med en separat fjärrstyrd avstängningsventil, du behöver inte ens borra hål i bänkskivan för att sätta upp den.

Användarvänliga och hållbara produkter

Oras är den största blandartillverkaren på den nordiska marknaden. Genom att tillverka produkter av högsta kvalitet som också är enkla att använda erbjuder Oras produkter med lång livslängd, både vad gäller form och funktion.

För oss på Bad & Värme är det lätt att rekommendera Oras blandare. Dels för att vi vet att du som kund blir nöjd och undviker problem med produkten, men också för att de är säkra och smidiga för oss att installera. Problemfritt för kunden, problemfritt för oss.

Optima 1714F Tvättställsblandare Oras Beröringsfriblandare för tvättställ, batteridrift 6V. 2595 kr

Oras

Oras Oy har sedan företaget grundades 1945 bidragit till användarkomfort, miljö, säkerhet och elegans i de blandare som tillverkats.
De senaste åren har Oras samarbetat med det italienska designföretaget Alessi.
En kombination av förstklassig design och avancerad teknik har gjort Oras till en föregångare i eliten av Europas blandartillverkare.

I det breda sortimentet är det lätt att hitta användarvänliga blandare som smälter väl in i både modernistisk och traditionell miljö.

Oras har produktionsanläggningar i Finland, Polen och Norge, och säljkontor i nästan alla europeiska länder.

Webbplats: www.oras.com

Visa alla produkter