Morgondagens design redan idag

För Macro Design räcker det inte att bara ta fram badrumsmöbler och duschar av högsta kvalitet. Företagets ambitioner är högre än så: De vill ta badrumsdesign till en helt ny nivå och skapa det ingen annan gjort tidigare. Och det lyckas de med. 

Jörgen Carlsson är produktchef på Macro Design och det är ett jobb han trivs med. Tillsammans med sina duktiga kollegor bryter han ny mark och utmanar konventionerna när det gäller design och funktion.

– Vi jobbar aktivt och kreativt för att komma med nya, smarta produkter för morgondagens badrum. Vi testar det som verkar omöjligt och märker ofta att det faktiskt är fullt möjligt, berättar han.

Macro Design grundades i Laholm 1985 och har sedan dess strävat efter att ge kunderna det de vill ha: väldesignad badrumsinredning av högsta kvalitet. Då som nu görs all formgivning och produktutveckling av företagets egna designers, och tillverkningen sker till största del i den egna fabriken i Laholm.

– Vi är väldigt lyhörda för vilka trender som kommer, inte bara inom badrum, utan även inom andra områden. Vi tittar på vad som händer på andra marknader och anpassar trenderna till de skandinaviska konsumenternas smak och stil, berättar Jörgen.

Ett bra exempel på detta är Macro Designs senaste möbelserie, Aura, som förenar klassiska materialval med nyskapande design. Veronica Dribe, försäljningschef på Macro Design är inte förvånad över att Aura-serien redan blivit succé hos kunderna.

– Det är en exklusiv, sofistikerad serie med vackra fasade kanter som elegant integreras i möbeln. Det tunnaste tvättstället i serien är bara 8 millimeter tjockt. Det är riktigt läckert, berättar Veronica.

På Macro Design sätts kunden bokstavligen alltid i första rummet. De genomför regelbundet studier för att ta reda på vad kunderna efterfrågar och vilka behov som finns.

– Men det är inte alltid kunderna riktigt vet vad de vill ha, så vi jobbar alltid med att ligga steget före, säger Jörgen.

Ett exempel är Macro Designs nya utdragbara spegel, som gör att man kan stå rak vid sin kommod och ändå komma tillräckligt nära sin spegelbild. En smart lösning som skonar korsryggen för den som spenderar mycket tid framför spegeln.

En annan av företagets innovationer är möjligheten att välja mellan varmt ljus och dagsljus vid badrumsspegeln. Det varma ljuset är behagligt, men när man sminkar sig ger dagsljus en mer rättvis bild av över hur sminkningen kommer att te sig när man kommer ut.

– Hos oss går form och funktion alltid hand i hand. Det ska vara smart, praktiskt och fylla ett behov, men samtidigt måste det förstås vara snyggt och hållbart över tid. Ett badrum är en stor investering, och det är viktigt att kunden inte bara är nöjd nu, utan även om tio år, säger Jörgen.

På Macro Design vet man att produkterna håller vad de lovar. Därför kan de också erbjuda garantier som hör till de mest generösa i branschen, med 10 år för stommar och porslin, och hela 20 år på lådskenor och duschar.

– Våra kunder är vår enskilt viktigaste tillgång och allt vi gör är med kundens bästa för ögonen. Vi är inte framme förrän vi har överträffat våra egna och omvärldens förväntningar, avslutar Veronica.

Skagen Rund Ice Duschhörna Macro Design Duschhörna i stilren design. Finns i flera storlekar och profilfärger. 7285 kr

Macro Design

Macro Design startade sin tillverkning av duschsystem 1985 och badrumsmöbler 2016.

Macro Design tillverkar på fabriken i Laholm marknadens bredaste dusch- och möbelsortiment och är ledande tillverkare av specialduschar i allt från snedkapningar, specialhöjder och skräddarsydda duschmått.

Webbplats: www.macro.se

Visa alla produkter