Nu är det dags att byta WC-stol

Det renoveras och byggs om som aldrig förr och många lägger ner otroliga belopp på nya kök, golv och tapeter. Men konstigt nog är det många som behåller sin gamla WC-stol. Trots att det varken är dyrt eller jobbigt att byta till en ny, fräsch och modern.

– I Sverige sitter vi på gamla WC-stolar. I snitt är de över 30 år. Åker man över till Danmark är de häften så gamla. Trots att det är hemmets viktigaste och mest använda möbel så är toaletten lite bortglömd. Det är märkligt tycker Jeanette Smårs, försäljningschef på Ifö/Geberit.

– När man flyttar in i ett nytt hus är det inte många som skulle ta över den tidigare ägarens säng. Det skulle kännas för personligt. Men vi behåller gladeligen den gamla toan, fast det inte kostar mer än några tusenlappar att få en helt ny, som ingen annan suttit på, säger Jeanette.
Det finns många fördelar med att byta till en ny toalettstol, förutom att det känns fräschare. Nya stolar är faktiskt mycket bättre, både ur hygien- och miljösynpunkt. Ta nya Ifö Spira Rimfree som exempel. Tack vare att den helt saknar spolkant så har bakterierna ingenting att fastna under. De kantfria stolarna är helt enkelt mycket lättare att hålla rena.

– När det gäller miljön är nya toalettstolar betydligt mer snålspolande än äldre. Spira Rimfree har separata cisterner för påfyllning och spolning, vilket gör att den förbrukar mindre vatten, samtidigt som den fylls på snabbare mellan spolningarna.

– Problemet är nog att folk inte riktigt inser och förstår hur enkelt och billigt det är att byta toastol. En del tänker nog att ”vi väntar med det tills vi renoverar badrummet”, men det behöver de ju inte göra! Det är ju bara att byta ut stolen och sedan spara den när man byter ut resten av badrummet, säger Jeanette.

Nya Ifö Spira Rimfree får man naturligtvis hjälp med och man slipper göra jobbet själv. Bad & Värme har alltid bra installerat-och-klart-pris på Ifös toaletter. Enklare kan det inte bli.

Rimfree finns i flera storlekar och utföranden, både golvstående och vägghängda. Och har du redan en dold cistern i badrummet, så går det förstås utmärkt att bara byta ut själva WC skålen.

– Ja, det är varken dyrt eller komplicerat, så jag kan faktiskt inte förstå varför folk sitter kvar på gamla toalettstolar. Det är dags att byta nu, tycker Jeanette.

Och vi på Bad & Värme kan bara hålla med. Hör av dig till din Bad & Värme-butik så hjälper vi dig att byta ut hemmets viktigaste möbel.

”Nya stolar är faktiskt mycket bättre,
både ur hygien- och miljösynpunkt.

Jeanette Smårs, Försäljningschef, Ifö/Geberit.
Ifö Spira Rimfree utan spolkant, mycket lättare att hålla ren!

Ifö

Våra produkter bygger på utveckling genom beprövad kunskap.
I mer än 100 år har kvalitet och funktonalitet varit våra ledstjärnor.
På porslin, badkar, bubbelbadkar, badrumsmöbler, duschar och diskbänkar.

Webbplats: www.ifo.se

Visa alla produkter

Fixa WC-stolen! Produkterna hittar du här:


Spira 6260 Rimfree WC-stol Ifö Lättstädad och hygienisk WC utan spolkant. 3595 kr
iCon Rimfree 3575 WC-skål Ifö Slät, vägghängd toalettskål helt utan spolkant som är mycket lätt att rengöra. 6185 kr
Nautic 1500 Hygienic Flush C+ WC-stol Gustavsberg WC med öppen spolkant, C+ ytbehandling, mjukst. hårdsits och snabbfästen. 4495 kr

Till WC-stolen


Sign Mjukstängande Svart WC-sits Ifö Hårdsits med mjukstängande mekanism och snabbkoppling eller fasta beslag. 1299 kr
Ready Toapappersstativ Demerx Toapappersstativ med reservmagasin. 488 kr
Sign Sensorkit till WC-stol Ifö Sensorkit till WC-stol som ger beröringsfri spolning! 4875 kr
Beslagsboden Självhäftande Dubbelkrok Smedbo Självhäftande dubbelkrok i rostfritt stål. 113 kr

(Ord. pris 122 kr)

WC-borste med hållare Vit/Svart Demerx WC-borste med snygg hållare. 133 kr
Retro Pedalhink Rostfri Krom/Svart Demerx Svart pedalhink med löstagbar innerhink och lyftbygel i rostfritt stål. 352 kr

Två Kompletta badrum med Ifö´s Rimfree-stolar


Ifö Sense Grå Gästtoa

Toalett med kakel, klinker och inredning från Ifö, bl. a. vägghängd toalettstol utan spolkant!


104 900 kr

Ifö Spira Vit Gästtoa

Toalett med kakel, klinker och bl a beröringsfri blandare och WC utan spolkant från Mora resp. Ifö.


89 900 kr

Trygghetsförsäkring

I våra jobb ingår trygghetsförsäkring utan extra kostnad. Skulle något hända inom 6 år så täcker den självrisk och åldersavdrag.