Dansk design för alla – behöver inte kosta skjortan

Dansk design är alltid förknippad med god smak och stilren elegans. Men ofta också med ett högt pris. På Damixa anser man dock att bra design ska vara tillgänglig för alla, vilket man bevisar med nya blandarserien Silhouet.

Damixa har varit en del av FM Mattsson Mora Group sen 2014, men deras historia går tillbaka betydligt längre än så. Faktum är att Damixa grundades redan 1932, men på den tiden tillverkade man reservdelar till motorcyklar! Damixa är också kända för sin vackra, smakfulla design och arbetar alltid nära tillsammans med Danmarks främsta designers. Här kan du se fler produkter från Damixa, bland andra Silhouet.

Den nya serien är inget undantag. Den är formgiven av den välrenommerade designduon Christina Halskov och Hanne Dalsgaard, som anlitats av såväl Stelton som IKEA.

Malou Carlsson, marknadschef på FM Mattsson Mora Group, där Damixa ingår, välkomnar att det är två kvinnliga designers som ligger bakom serien.

– Det är traditionellt en ganska mansdominerad bransch och jag tycker att det märks att det är kvinnor som ligger bakom serien, säger Malou och fortsätter.

– Inte för att designen är kvinnlig i sig, utan snarare för att det är perfekt balans
mellan funktion och estetik. Den är vacker, men ändå lätt att göra ren. Det kanske
bara är min personliga åsikt, men jag tror att tjejer tänker mer på det viset, säger Malou.

Silhouet
Silhouet-serien kommer i flera olika färgalternativ!

Kanske har hon rätt, oavsett vilket är Silhouet verkligen lyckad designmässigt. Den är enkel och smakfull, på traditionellt skandinaviskt vis, utan att bli tråkig. Oavsett om man väljer köks- eller badrumsblandare kan man vara säker på att få blandare som håller både produktmässigt och stilmässigt i många år framöver.

” Vi är väldigt stolta över Silhouet-serien som kommer i flera olika färgalternativ, mattsvart, stål, mässing och krom och det känns bra att kunna göra vacker design tillgänglig för alla, avslutar Malou.

Produkter i serien Silhouet


Silhouet köksblandare - DM-avstängning Damixa Köksblandare med Eco-Save och 120 graders svängbarhetsbegränsning 2500 kr
Silhouet Tvättställsblandare Damixa Tvättställsblandare med keramisk insats och Eco-Save. 2000 kr
Silhouet Takduschpaket 160 mm CC Damixa Takduschpaket i krom 160 mm i krom med 1750 mm duschslang i metall med anti-twist 7000 kr