Få badrummet att kännas större – 5 tips!

Bara för att badrummet har en viss yta betyder det inte att badrummet behöver upplevas som just så! Funktion, förvaring och känsla behöver inte bli lidande.

Här är 5 tips på hur du kan få badrummet att kännas större.

1. Gör en specialare om utrymmet är udda

Har du konstiga vinklar och vrår, snedtak eller kanske lågt i tak? Detta kan i vissa fall ställa till det när man ska hitta en duschlösning som passar. Vilken tur då att Macro kan specialbygga duschen efter dina precisa önskemål! De har måttanpassade duschlösningar.

2. Belysning

I små badrum är det extra viktigt med bra belysning för att inte få den där instängda känslan. Så om du har äldre ljuspunkter och taklampor, se till att byta ut dessa mot LED-belysning med vitare och starkare ljus. Ska du renovera kan det vara en god idé att fundera på om det går att sätta in ett fönster i badrummet.

3. Ljust och fräscht uppåt väggarna

Att ljusa ytor gör att rummet känns större har nog de flesta lagt på minnet vid det här laget. Så välj kakel eller annat ytskikt med omsorg för att få badrummet att kännas större.

Belysningen skall skina med sin närvaro.

Välj med fördel även en del ljusa möbler eller inredning för att lura ögat lite extra.

4. Genomskinligt blir osynligt

Ett glasklart tips är att välja ett klart duschglas istället för ett frostat eller mörktonat glas. På så sätt blir din dusch i princip osynlig!

5. Smart förvaring

I små rum gäller det att tänka till ordentligt på förvaringen. Se på dess Snillrika “lucklådor” från Macro. Tillsammans med praktiska och flyttbara detaljlådor förenklas tillvaron i badrummet betydligt. Du får snyggt undan saker och kan därmed få badrummet att kännas större.

Hjälp att välja bland och installera Macros dusch- och förvaringslösningar? Kontakta Bad & Värme på din ort här >>


Produkter

Ett urval produkter från vårt sortiment på över 100 000 artiklar som finns i våra butiker.

Dansk design för alla - nya blandarserien Silhouet

Dansk design är alltid förknippad med god smak. Men ofta också med ett högt pris. På Damixa anses dock...

Rörmokarservice

Stopp i avloppet, kalla element, läckande rör eller droppande kranar?
Lugn, det fixar vi!