Värme

Här på Installationsgruppen erbjuder vi fullt utbud av alternativ för att värma era bostäder. Möjligheterna är många när du vill få en kostnadssnål uppvärmning hemma. Kom gärna in till oss i butiken så berättar vi mer, för oavsett hur situationen ser ut, så kommer vi hitta ett uppvärmningsalternativ som alltid passar dig bäst!

Värmepumpar

Vi jobbar tillsammans med SVEP, Svenska värmepumpsföreningen, en branschorganisation som är till för att samla in statistik, utbilda montörer och utarbeta garantier med konsumentverket. Tillsammans med myndigheter och institutioner så ser SVEP till att medlemmarna håller den höga standarden som behövs vid installation av värmepumpar och återförsäljning av dem.

När du köper en värmepump hos oss så köper du från en av Thermias auktoriserade återförsäljare. Vill du veta mer vad som innebär att vara återförsäljare för Thermia och vad du som kund tjänar på när du köper hos oss, klicka då vidare på Thermia Värmepumpar eller gå direkt till Thermias egna hemsida.

Luftvärmepumpar


Luftvärmepumparna tar vara på utomhusluften och omvandlar den till värme för din bostad. Du slipper alltså hålla på att borra och gräva runt omkring på tomten, och får en billigare investeringskostnad. För att få ett komplett system med varmvatten också, så krävs det att du installerar en luft/vattenvärmepump då en luft/luftvärmepump inte kan producera varmvatten.

Berg-, mark-, & sjövärmepump


Dessa olika alternativa värmepumpar plockar upp den värmen som finns lagrad i marken, berggrunden eller sjövattnet på tomten. Alla tre ger också en möjlighet till kyla och har alla sina egna fördelar.

Sjövärmepumpen har en väldigt liten påverkan på tomten då en slang läggs på sjöbotten och hålls fast endast med tyngder. Bergvärmen är oftast den vanligaste lösningen för många och jordens förmåga att lagra värme gör att den räcker åt alla. Markvärmepumpen kräver inte heller någon borrning likt sjövärme, och har då en lägre installationskostnad än borrningen för bergvärme.

Thermiapartner

Vi är återförsäljare av Thermia Värmepumpar.

SVEP-certifiering

Med SVEP-certifiering får du hög kvalitet på värmepumpen och hög kompetens hos installatören.


Solvärme

Solenergi är en miljövänligt och återvinningsbar energikälla som är på frammarch i och med dagens jakt på bättre och energisnåla alternativ för uppvärmning och el. Vi hjälper dig med all installation och efteråt så slipper du återkommande räkningar då solvärme är ett billigt alternativ samtidigt som du gör en bra sak för miljön! Visst kan investeringen tyckas vara hög vid installationen men efter det är driftkostnaden låg, inga utsläpp görs och den har lång livslängd. Kom gärna in i butiken så berättar vi mer och hjälper dig med rådgivning om vad för modeller som passar dig bäst.

Det finns två typer av solfångare: plana solfångare och vakuumsolfångare vilket båda har sina fördelar beroende på vart och hur du har tänkt använda solenergin. Tillsammans med Svesol så tar vi fram ett paket som är mest optimalt för uppvärmningen av ditt hus, vare sig det är stora fastigheter eller mindre villor.


Vedvärme

Ved är idag ett av de vanligaste biobränslena och är du själv skogsägare så är uppvärmning med ved alltid ett bra alternativ då du själv står för materialet hela tiden. Du hugger veden själv och eftersom det växer upp nya träd. Dessutom är det ett miljövänligt alternativ om du skaffar en ackumulatortank för ändamålet som kan både ge värme och varmvatten. Det finns även bra kakelugnar och braskaminer som är miljövänliga som släpper ut mindre gifter och använder sig av mindre bränsle.

Från Värmebaronen så tar vi hem en vedvärmepanna som passar just för ditt hushåll och som är testade av energimyndigheten där alla pannor klarar hög verkningsgrad och är lättfotade. För precis som de själva säger hos Värmebaronen, så sparar en sotad vedpanna med hög verkningsgrad både pengar, tid och arbete!


Fjärrvärme

Med hjälp av fjärrvärme kan du och alla dina grannar koppla upp er mot ett värmevärk för att få sin värme därifrån där allt produceras. Rör som är nedgrävda i marken kopplas ihop mellan din bostad och värmeverket och på så sätt slipper du själv arbeta med en panna hemma, elda eller sota. Dessutom använder de flesta värmevärken förnyelsebar energi vilket gör det till ett miljövänligt alternativ. Dock så får du komma ihåg att ditt hem behöver en fjärrvärmecentral och att det kan vara svårt att välja vem du ska köpa värmen från.

För att alltid kunna erbjuda det bästa inom värmecentraler och värmeöverföring till er så jobbar vi med organisationer som Armatec och Alfa Laval som är stora i branschen både i Sverige och internationellt, så att ni alltid kan lite på att få rådgivning, service, installation och produkter som stämmer överens med era krav.