3

Fem sätt att minska sin energiförbrukning

Här är fem bra sätt att spara pengar och samtidigt vara lite snällare mot miljön genom att minska energiförbrukningen.

Byt till värmepump

En värmepump sparar upp till 65% av uppvärmningskostnaderna. De utvinner värme ur luft, jord, vatten eller berg. Vilken som passar dig bäst beror på dina förhållanden och önskemål. Kontakta oss för en energikalkyl.

Gå från el till vatten

Har du direktverkande elvärme idag så kan du bli en riktig vinnare i vinter! Då byter vi ut din gamla panna mot en värmepump och drar vattenburen värme i hela ditt hus (även i form av golvvärme).
Det blir ett stort ingrepp, men desto större blir också energivinsten och komforten.

Byt blandare

Att byta blandare är kanske inte det första man tänker på för att spara energi, men det stämmer faktiskt. Med moderna blandare och lite goda vanor kan du och familjen spara mycket vatten och energi med bibehållen komfort.

Trimma in pannan

Trivs du trots allt bra med din gamla värmepanna (olja/pellets/ved) så har du ändå mycket att vinna på att serva den och justera in den med jämna mellanrum. Kontakta oss för ett serviceavtal.

Byt termostater

Att byta till nya digitala termostater på elementen är en liten investering, men en stor besparing. De programmeras till att anpassa temperaturen under dygnets gång. Du får samma sköna komfort, men betydligt lägre energiförbrukning.


Energikalkyl

Spara upp till 80%! Använd vår energikalkylator och se hur mycket du kan spara!

Spara pengar och miljön

För de flesta villaägare är energifrågan viktig. Här är tips på hur du kan göra ditt hus mer miljövänligt och samtidigt spara pengar.

Rätt temperatur i varje rum sänker din energianvändning

Intelligenta termostater ger bättre inomhusklimat och sänker energiåtgången.