Östen höjde livskvaliteten i sommarhuset

Östen Gustavsson spenderar somrarna i sitt hus i vackra Skoghall utanför Karlstad. En plats han trivs på som fisken i vattnet. Men förra året var det dags för något som skulle göra vardagen i sommarhuset ännu lite lyxigare och smidigare: en förbränningstoalett.

Valet blev enkelt

När Östen skulle välja förbränningstoalett gjorde han ordentlig research för att hitta den bästa lösningen för honom. Det fanns många olika tillverkare och modeller att välja bland men till slut valde han modellen CINDI Family från Separett. ”De låg mycket bra i pris jämfört med andra tillverkare samtidigt som de verkade vara bra produkter” säger Östen.

Ett familjeägt bolag

Separett är en svenskt och familjeägt bolag som grundades 1976 med målet att höja livskvaliteten för människor. ”Vi vill vara en bidragande faktor för en bättre livsstandard med ett miljötänk då dagens samhälle konsumerar mycket vatten i vardagen” berättar Jennifer Claesson, marknadsföringsansvarig på Separett.

I deras sortiment av förbränningstoaletter är CINDI Family deras så kallade flaggskepp. Den ska ge dig samma frihet och komfort som en vanlig toalett men utan vatten eller avlopp. Modellen har smarta funktioner såsom en display där du får upp allt från tiden på förbränningen till antal besök kvar till tömning. Ett annat plus är modellens höga kapacitet. Den kan användas av upp till sex personer direkt efter varandra, något Östen själv tycker är en stor fördel.

Lätt att räkna på

Många kunder undrar hur mycket en förbränningstoalett kostar i drift. Jennifer berättar att det är väldigt enkelt att räkna på. Till en förbränningstoalett behövs engångspåsar som placeras i falluckan under toalettringen. Om du lägger ihop kostnaden för påsar tillsammans med energiförbrukningen som är 0.15-1.7 kWh/besök för just CINDI Family så blir det ungefär i snitt ca 2,5-3,5 kr per besök.

Du är igång på en dag

Att installera en förbränningstoalett är väldigt enkelt och smidigt. Några som är experter är Karlstads Rörmontage, en av Bad & Värmes många installatörer. Daniel Andersson som är deras butikschef berättar att förbränningstoaletter är en väldigt populär produkt och att de säljer cirka 40-50 per säsong. Installationen av en toalett går snabbt. Du som kund är igång med din nya toalett redan samma dag. Det stora jobbet är att göra två hål i väggen som sköter kylning och ventilation. Är du ute efter en förbränningstoalett är det smidigt att att välja Bad & Värmes tjänst Installerat-och-klart då du får både produkten och installationen till ett fast pris.

Smidig service

En förbränningstoalett är något du bör serva med jämna mellanrum för att den ska fungera optimalt. Det är något Karlstads Rörmontage likaså många andra Bad & Värmes-installatörer också kan hjälpa till med. Det är väldigt lätt att veta när din toalett behöver service. ”Alla nya modeller är så fiffiga att de talar om själva när de behöver service!” berättar Daniel på Karlstad Rörmontage. Då är det bara att kontakta din lokala Bad & Värme så hjälper de dig därifrån.

Den talar om själv när de behöver service

Allt som är kvar är lite aska

Förhöjd livskvalitet

Östen har nu haft sin förbränningstoalett under en tid. Den användes under sommaren förra året och snart är det dags igen. Han är mycket nöjd tycker det har höjt livskvalitet i sommarhuset avsevärt. ”Istället för att behöva gå ut i skogen och gräva ner något är det nu bara lite aska kvar!”

En förbränningstoalett är lätt att installera

Installerat-och-klart – från gammalt till nytt i tre enkla steg

1 – Beställ produkten här med Installerat-och-klart pris
2 – Vi kontaktar dig och bokar en tid
3 – Vi installerar hos dig och du betalar med faktura när det är klart!

Fler tips & råd

5 sätt att minska energiförbrukning
5 sätt att minska sin energiförbrukning
Här är 5 bra sätt att spara pengar på och samtidigt vara lite snällare mot vår miljö genom att minska…
5 skäl till att det är dags att förverkliga din badröm
Har du funderat på att renovera badrummet? Har du längtat efter att äntligen få det där badrummet som gör…
Omslagsbild med Ludde och Annica, Termostatbyte
Hög värmeräkning och ojämn temperatur i huset?
Temperaturen i Annicas hus i Västerås åkte berg- och dalbana. 24 grader en dag, 17 grader nästa. Några rum blev…
bergvärme
Funderar du på att köpa en värmepump?
Går du i tankar att köpa en värmepump? Med en värmepump kan du minska din energikostnad med upp till 75 % och…
Dags att byta värmepump? Därför valde Nisse Mitsubishis
Ett modernt och väl fungerande värmesystem är en viktig del för att trivas i ditt hem. Utöver att du får en…
Dags att byta uppvärmningssystem! För både plånboken och miljön.
För plånboken och miljöns skull. Oavsett om du byter din gamla värmepump till en ny, eller för första gången…
egen brunn
Dra in vatten från egen brunn
En egen brunn som ger tillräckligt och bra vatten är en fantastisk resurs. Har du en brunn som står oanvänd på…
Separett Östen höjde livskvaliteten i sommarhuset
Östen höjde livskvaliteten i sommarhuset
Östen Gustavsson spenderar somrarna i sitt hus i vackra Skoghall utanför Karlstad. En plats han trivs på som…
Mitsubishi Ecodan - Den gröna värmepumpen
Ecodan CO2 – den gröna värmepumpen
Ecodan CO2 använder det naturliga köldmediet CO2 vilket gör den till en grön värmepump. Den är ett…