Så enkelt höjer du standarden i ditt fritidshus

Fritidshus har en förmåga att ha lite lägre standard när det kommer till vatten och inomhusklimat. Varför ska det vara så undrar vi? Det är ju där du ska må som bäst. Vi kan hjälpa dig att lyfta standarden på ditt fritidshus så du kommer njuta dubbelt så mycket den tiden du spendera där.

Har du en sommarstuga du åker till några veckor om året?

Eller en fjällstuga du besöker för att åka skidor eller få lite lugn och ro? Fritidshus är underbara platser där du kan må som bäst. Men hur är det med standarden när det kommer till vatten och värme? Har du fortfarande ett utedass du drar dig för att använda? Eller är det alltid lite för kyligt de sista veckorna du spenderar där? Så behöver det inte vara.

Borde vara tvärtom

Ditt fritidshus kan ha exakt samma standard som ditt vanliga hus, eller till och med bättre. Jacob Rynler, Marknadschef på Bad & Värme menar att de flesta har fel inställning till sitt fritidshus. De flesta tänker att det är givet att det kan vara lite sämre standard när det egentligen borde vara tvärtom.

Små ändringar förlänger säsongen

Det finns en mängd olika saker du kan göra för att förbättra ditt fritidshus. Allt från små ändringar som gör stor skillnad till större renoveringar. Bad & Värme kan hjälpa dig med allt. Vi kan till exempel installera en värmepump som både kan användas till uppvärmning och kylning. Så enkelt kan det vara att förlänga säsongen. Eller om det blir en sån där stekhet sommar vi hade förra året, då kan vi fixa en ordentlig ventilation som gör all skillnad för din trivsel.

Andra smarta lösningar för ett fritidshus är att montera in en förbränningstoalett. Vi kan också göra om vatten och badrum så att ni kan ha det som ett permanent boende. Eller om du vill ta det till en riktigt lyxigt nivå så kan vi installera golvvärme. Vem vill inte gå upp på morgonen i vinterstugan med värme under fötterna?

Ens fritidshus är ofta platsen där du trivs som allra bäst. Därför ska du också må som bäst där och kunna utnyttja det till fullo. Det tycker vi i alla fall. Så om du har tröttnat på den så kallade “charmen” med att frysa eller gå på toaletten i ett utedass så är du välkommen till oss på Bad & Värme. Vi lyfter ditt fritidshus till nya nivåer.

Det är ju på semestern du ska leva som bäst!

”Det är ju på semestern du ska leva som bäst”, säger Jacob Rynler, Marknadschef på Bad & Värme. Jacob vet själv hur det blev när han gjorde om deras egna fritidshus. ”Du kommer vilja vara där dubbelt så ofta och må dubbelt så bra när du spenderar tid där, och det var väl ändå därför du skaffade det från första början? Det är ju på semestern du ska leva som bäst”, säger Jacob.

Läs mer om våra tjänster här.

Fler tips & råd

egen brunn
Dra in vatten från egen brunn
En egen brunn som ger tillräckligt och bra vatten är en fantastisk resurs. Har du en brunn som står oanvänd på…
Separett Östen höjde livskvaliteten i sommarhuset
Östen höjde livskvaliteten i sommarhuset
Östen Gustavsson spenderar somrarna i sitt hus i vackra Skoghall utanför Karlstad. En plats han trivs på som…
10 saker som gör livet en gnutta enklare i ditt fritidshus
Dra exempelvis in vatten från egen brunn med pump, slopa utedasset eller lyxa till det med en utedusch eller…
Vattenprov
Är det okej att dricka vattnet? Behövs en vattenanalys?
Att få problem med dricksvattnet är aldrig kul. I värsta fall kan missfärgat, grumligt och illaluktande vatten…
”Det är omöjligt att välja en sak med det nya badrummet som är bäst!”
Maja Dahlqvist är en elitskidåkare som tränar 30 timmar i veckan. Då har man varken tid eller ork att renovera…
När Maja Dahlqvist tävlar, renoverar Bad & Värme badrummet
Maja Dahlqvist är en elitskidåkare som tränar 30 timmar i veckan. Då har man varken tid eller ork att renovera…
Sex enkla saker som får ditt hem att kännas nytt!
Nytt år och nytt decennium! Ett perfekt tillfälle att uppgradera ditt hem. Det kan faktiskt vara enklare än du…
Checklista för att renovera badrum
Ska du renovera badrum? Badkar eller dusch, mörkt eller ljust, vad kan och får man göra själv? Här är 8…