10 saker som gör livet trivsammare i ditt fritidshus

Fritidshuset är platsen där du vill må som bäst. Det är där du spenderar livets härligaste stunder. Oftast är du där under semestrar, högtider och helger med familj och vänner. Ibland har dock fritidshus en enklare standard. Till viss mån är det självklart charmigt och en stor del av upplevelsen, men i vissa fall gör det bara livet svårare och tillvaron mindre trivsam. Men det kan du enkelt ändra på! Vi har listat 10 saker som gör livet trivsammare i ditt fritidshus.

oras safira
1. Varmvatten direkt ur kranen

Har du bara kallt vatten in till huset? Med en varmvattenberedare får du enkelt varmt vatten direkt ur kranen. Det kommer göra enorm skillnad för bekvämlighet och trivsel. Vi har modeller i olika storlekar som passar både kök och badrum. Dels modeller med högre kapacitet så som Metro Therm Cabinet. Men även mindre modeller, ett smart paket är Oras köksblandare Safira 1023F med varmvatten- beredare, 5 liter. Finns även paket med tvättställsblandare Safira 1003F

Vattenanalys - Vad är i ditt vatten?
2. Låt oss sätta på vattnet

Lämna det tråkiga till oss och låt oss sätta på vattnet i ditt fritidshus. Vi har kunskap om alla typer av vattenlösningar vilket gör säsongsstarten smidig och enkel för dig. Vi kan självklart hjälpa till att stänga av ditt vatten också när det är dags att åka hem igen. Rörmokarhjälp >

3. Serva ditt vattenfilter

En av våra vanligaste tjänster är att installera eller serva vattenfilter. Om du har egen brunn är detta en stark rekommendation. Vi brukar föreslå en gång om året. Annars kan ditt vatten bli sämre, missfärgas eller få en bismak eller lukt. Och friskt och fräscht vatten ur kranarna är något av det bästa som finns. Har du inte gjort en vattenanalys på länge? Då kanske det är dags! Läs mer här

4. Dra in vatten med egen brunn och pump

Eget vatten är något som tar ett äldre fritidshus till en helt ny nivå. Vi har ett stort sortiment av pumplösningar, pumpautomater och djupbrunnspaket. En populär produkt är Pedrollo DG Ped. En pumplösning som ger modern vattenförsörjning för dig som bor utan kommunalt vatten. Självsugande tekniken betyder att du kan installera den i huset och suga vattnet från t.ex. grävd brunn eller sjö.

varmvattenberedare
5. Rena avloppsvattnet med gråvattenfilter

Gråvattenfilter, även kallat BDT-vattenfilter är små anläggningar för rening av ditt bad-, disk-, och tvättvatten. Filtret använder organiskt filtermaterial som smutsämnen fastnar på. Det behandlade avloppsvattnet leds sedan ut direkt i marken. Hos oss hittar du flera högkvalitativa modeller från Swedish Ecology.

6. Installera en ny WC-stol

Många fritidshus har gamla WC-stolar som läcker eller är trasiga. Det är inget du ska nöja dig med tycker vi! Det är en riktigt lyxig känsla att ha en ny och fräsch WC. Dessutom med förbättrade funktioner som anpassad spolkapacitet, mindre vattenförbrukning eller bättre hygien om du väljer en modell som saknar spolkant. Vi har ett stort utbud av modeller med flera prisvärda varianter till fritidshus.

7. Toalettlösningar till fritidshus utan avlopp

Med en MullToa får du en snygg, lättskött och lyxig biologisk toalett till fritidshuset, utan avlopp. Avfallet komposteras på plats direkt i toaletten med hjälp av naturens egna mikroorganismer och med hjälp av värme, fukthalt och syretillförsel. När det är dags att bära ut en liten mullåda (1-2 gånger per säsong vid fritidsbruk) är det endast 5-10 procent kvar som nu förvandlats till finaste mull, som återförs till naturens kretslopp. En sann miljövän.

Mora Inxx ii Svart Sharp Köksblandare Miljö
8. Installera en ny blandare

En annan sak många har i sina fritidshus är gamla blandare som droppar eller läcker. Det är både irriterande och dumt för ekonomin. Med en helt ny blandare till ditt badrum eller kök får du en ny och lyxig känsla på något du använder flera gånger om dagen. Nya blandare förbrukar också mindre energi och vatten än äldre vilket gör att du sparar pengar. Vi har många prisvärda varianter till fritidshus.

utedusch
9. Lyxa till det med en utedusch

Har du inte badrum i huset? Inga problem, installera en utedusch. Bortsett från att vara en enkel och smidig lösning så är det även en härligt befriande känsla att duscha utomhus. Vi har flera modeller däribland Demerx Sunny 18 med soluppvärmd varmvattenberedare på 18 liter. Duschen kan kopplas till trädgårdsslangen och ger upp till 9 minuters skön duschning!

10. Installera riktig värme och kyla

Många spenderar en längre tid i stugan, ibland en hel säsong. Då kan det vara värt att investera i riktigt bra inomhusklimat. En luftvärmepump är perfekt för dig som vill ha ordentlig värme och kyla till en lägre kostnad. Vi har många kompakta modeller som är perfekta för fritidshus.

Vi finns på över 100 orter runt om i Sverige så med stor sannolikhet även nära ditt fritidshus

Vi kan alltså mer än att bara installera nya badrum, kranar, golvvärme och värmesystem. Vi lämnar gärna en offert med fast pris innan vi börjar så du slipper oroa dig för kostnaden. Kontakta din lokala Bad & Värme för pris eller kika på våra installerat-och-klart produkter här på sajten.

Beställ något till ditt fritidshus redan idag!

  • Bokning på bad-varme.se
  • Fastpris på mängder av tjänster
  • Certifierade VVS-montörer

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Fler tips & råd

Hemmet, en viktig plats för fixaren Ferry
När Ferry Svan inte tävlar i timbersports rycker han ut från räddningstjänsten. Men han hinner även med sitt…
vatten från sjö
Vatten från närliggande sjö
Om det ligger en sjö i närheten av din tomt kan du i princip få oändligt med vatten. Problemet kan vara hur du…
Bad & Värme i Skara väljer
Bad & Värme i Skara hjälper dig med valet av städprodukter samtidigt som dem visar hur de ska användas.
Underlätta vardagen med nya Mora INXX II pullout
Ett kök är en plats för samvaro, gemenskap och kulinariska upplevelser, men det kan också vara en mittpunkt…
Vanjas nya badrum blev en grön oas
Bloggaren och entreprenören Vanja Wikström bor tillsammans med Niklas och deras två barn Iggy, 9 år, och…
Sommarstuga
10 saker som gör livet trivsammare i ditt fritidshus
Dra exempelvis in vatten från egen brunn med pump, slopa utedasset eller lyxa till det med en utedusch eller…
Badrumstrender 2024 med Svedbergs
De nya produkterna från Svedbergs, lanserade under 2024, sätter en ny standard för små badrum. Möjligheten att…
Vanja Wikström
Vanja fick hjälp i RÖR-igt projekt
Bloggaren och entreprenören Vanja Wikström bor tillsammans med Niklas och deras två barn i en lägenhet på…
Ferry Svan sågar timmerstock
Ferry Svan – på hugget inför samarbetet med Bad & Värme
Under 2023 inleder Bad & Värme ett spännande samarbete med timbersportsproffset Ferry Svan. Vem är han, vad…