”Det är omöjligt att välja en sak med det nya badrummet som är bäst!”

Maja Dahlqvist är en elitskidåkare som tränar 30 timmar i veckan. Då har man varken tid eller ork att renovera badrummet. Men vad gör man om ens badrum verkligen behöver ett lyft, och man ändå ska iväg på ett mästerskap? Maja passade på och tog hjälp av Bad & Värme och nu är badrummet klart!

Blev det som du tänkt dig? Har Bad & Värme gjort ett bra jobb? 

”Ja! Absolut och till och med bättre. Jag är såååå glad och nöjd över mitt nya badrum. Nytt fräscht och fint! Dom har gjort ett superbra jobb och det blev lite problem på vägen med toaletten som dom löste bättre än ursprungsplan så det blev verkligen tiptop!”

"Det är omöjligt att välja en sak med det
nya badrummet som är bäst! Älskar allting!"

"Det är omöjligt att välja en sak med det nya badrummet som är bäst! Älskar allting!"

före-maja-badrum
Före
Efter

”Eftersom Majas badrum bara är 2,6 kvm så var vi tvungna att tänka till gällande de större produktvalen såsom duschvägg, kommod och badrumsskåp som alla måste vara lämpliga för ett litet badrum.” berättar Ulf Kaustinen, VD på Bad & Värme i Borlänge, Kakelgruvan AB.

”Likaså gav vi Maja rådet att göra färgvalet i krom på kranen, takduschen och handdukstorken för att matcha de utanpåliggande rördragningarna i badrummet”, fortsätter Ulf. 

Allting börjar med golv-, väggplattor och tätskikt!

”Jag ville ha stora golv- och väggplattor, tydligen lite krångligare att fixa enligt VVS-montörerna men jag är så nöjd med resultatet!” menar Maja

Bricmate J Norrvange Light Grey är en granitkeramik i varmt ljusgrå jordnära kulör med matt yta. Mycket naturtrogen, detaljerad och rik på variation med fossilliknande och naturliga detaljer. Inspirerad av den gotländska kalkstenen.

”Vi valde Kiiltos produkter när det gäller tätskiktsprodukter, fix och fog. Vi känner oss trygga med Kiilto då deras produkter rekommenderas av Länsförsäkringar. Bra grejer helt enkelt”, menar Ulf.

Bricmate J33 Norrvange Light Grey
Bricmate J Norrvange Light Grey.
Kiiltos tätskikt - rekommenderade av Länsförsäkringar
Renovering pågår av en av Kakelgruvans plattsättare
”Dalahjärtat klappar extra”

Till handfatet valde Maja en INXX II tvättställsblandare, Sharp Krom Small som är en låg blandare anpassad för mindre handfat och även en takdusch i samma serie från Mora Armatur. ”Så klart klappar Dalahjärtat lite extra för Mora produkterna men jag valde dem främst för att de är riktigt snygga och har bra kvalité.” säger Maja.

INXX II tvättställsblandare, Sharp Krom Small.
INXX II takdusch.
Macro design i stilren nordisk design

Då badrummet är rätt högt så blev det extra snyggt med en stor ”stående” spegel. Den går även att montera liggande. Bakgrundsbelysningen ger ett mjukt och behagligt sken.

Spirit Vik är en riktigt smart duschlösning för dig som inte har så mycket plats, men vill ha den där lyxiga känslan i badrummet. ”De här i hopvikbara väggarna är kanon, rymlig när man duschar men tar ingen stor plats när de är ihopvikta.  Förut var mina träningskläder dyngsura efter en dusch, nu stannar fukten innanför väggarna. Stort plus när man tränar så mycket som jag!” menar Maja och fortsätter:

”Jag sa till Ulf att jag inte behövde någon duschhylla som gömde undan produkterna men nu är jag så glad att jag valde en Hide för jag insåg att man har ju typ en snygg schampoflaska resten vill man ju stänga dörren om!” 

Joy handdukstork är en stilfull kombitork som finns i tre storlekar och i färgerna krom och vit. Två flyttbara handduksknoppar ingår alltid. Perfekt att hänga en snygg morgonrock på från Sorema.

Spirit Vik är en riktigt smart duschlösning.
Joy handdukstork, stor och bra för att få Majas träningskläder att torka.
Avlång spegel med bakgrundsbelysning ambilight.
Svedbergs serie Skapa för det lilla badrummet

Skapa är en möbelserie utvecklad för de lite mindre badrummen. Liten kommod innanför dörren som ger möjlighet att gå in utan att man begränsas av den men ändå förvara grejer. ”Innan hade jag ju bara ett litet spegelskåp, nu har jag ju förvaring både nedanför handfatet och ovanför toaletten. Perfekt för alla toaprylar.” säger Maja.

Underdelen går att välj mellan låda med helfront eller dörr. Porslinstvättställ med funktionell balja och stilren design. Finns i färgerna vit och skiffergrå.

Skapa kommod & tvättställ med stilren pumptvål från Spirella & matchande handdukar New Plus från Sorema.
Svedbergs fyrkrok fästes på väggen med klister, klarar inte bara handdukar utan även tunga medaljer.
Överskåpet från Svedbergs. Dörren har mjukstängande gångjärn och med den vändbara dörren kan du välja mellan höger eller vänster öppning. Väggskåpet är svensktillverkat och kommer färdigmonterad med tjugo års garanti.
Toalettbyte i sista vevan

Ifö Spira 6275 Vägghängd WC-stol har ingen spolkant. Det resulterar i att smuts och bakterier har ingenstans att gömma sig. Därför blir WC-skålen mer lättstädad och hygienisk. 

Ursprungsplanen var att köra på en golvmonterad WC-stol, men då det blev för tight bakom för att få plats med den golvstående WC-stolen så fick vi  lösa det med en vägghängd toalett, vilket blev en snyggare och bättre helhetslösning. Ibland får man tänka om vid badrumsrenoveringar. Huvudsaken att kunden blir nöjd i slutändan och det verkar hon verkligen ha blivit!” avslutar Ulf Kaustinen på Kakelgruvan Bad & Värme Borlänge.

Maja rekommenderar Bad & Värme

Ulf och Maja la planen tillsammans hur hennes nya badrum skulle utformas. ”Det blev så mycket bättre än jag tänkt och jag är så glad att jag fick hjälp och rådgivning från Bad & Värme. Rekommenderar dom varmt!” avslutar Maja.

Maja-Dahlqvist-kakelgruvan-Ulf

Utvalda produkter av Maja och Bad & Värme
– anpassade för det lilla badrummet

Slutligen inreddes badrummet i  snygga accesoarer från Leijmas varumärken

Fler tips & råd

Vanja Wikström
Vanja fick hjälp i RÖR-igt projekt
Bloggaren och entreprenören Vanja Wikström bor tillsammans med Niklas och deras två barn i en lägenhet på…
Ferry Svan sågar timmerstock
Ferry Svan – på hugget inför samarbetet med Bad & Värme
Under 2023 inleder Bad & Värme ett spännande samarbete med timbersportsproffset Ferry Svan. Vem är han, vad…
rörmokare med nibe värmepump
Det viktigaste att tänka på inför byte av värmepump eller värmesystem
När du byter värmepump eller värmesystem finns det några saker s om är extra viktiga. En del kan du själv…
BÄST-I-TEST Demerx Sunny 40 Utedusch
Demerx Sunny 40 – utedusch i rostfritt stål med justerbar termostatventil. Upptäck naturnära avkoppling och…
10 saker som gör livet en gnutta enklare i ditt fritidshus
Dra exempelvis in vatten från egen brunn med pump, slopa utedasset eller lyxa till det med en utedusch eller…
Gå inte över ån efter vatten – så funkar vatten från egen brunn
Är du sugen på att skaffa en egen brunn? Eller har du rent av en brunn som står oanvänd på din tomt? En egen…
Spara 1680 kWh/år. Byt blandare.
Att byta blandare kan vara ett snabbt och enkelt sätt att göra badrummet, köket och hemmet mer energieffektivt.
Så kan du värna vattnet – 15 enkla knep, spara energi och minska din miljöpåverkan.
Här är 15 knep att spara pengar på och samtidigt vara lite snällare mot vår miljö genom att minska…
Uppgradera golvvärmen
Uppgradera enkelt golvvärmeregleringen och spara energi och få smart reglering. Du kan få upp till 20% lägre…