Lyxigt badrum i guld och puderrosa

Lena med sambo längtade länge efter ett nytt badrum. Huset byggdes på 80-talet och badrummet hade lämnats orenoverat sedan dess. Med en helhetslösning från Bad & Värme skapade de sitt drömbadrum – Utan ansträngning. Badrummet totalrenoverades till en varm och modern oas.

Helhetslösning från Bad & Värme

Genom en helhetslösning från Bad & Värme i Bollnäs (Blomquist Rör) så fick Lena och Roger hjälp med både 3D-ritning, planering och råd kring badrumsinredning. De kunde då luta sig tillbaka och Bad & Värme ordnade med projektledning och installation av hela deras badrum.

Se Bad & Värmes Kompletta Badrum – Fast pris på produkt & installation.

Lena var från början inställd på en industriell stil med vitt kakel, svart inredning och spröjsade duschväggar och hon fick en 3D-bild på hur det skulle se ut i hennes badrum.

Efter råd och flera bilder att välja bland valde Lena en lika modern, men mycket mjukare stil. Det blev istället gråa våtrumsväggar och vit inredning som lyftes av detaljer i guld. Badrummet fångar upp hemmets övriga uttryck med taklister i allmogestil och med en gammaldags strömbrytare från Renova.

”Stilen hemma hos Lena är snarare varm, mjuk och lantlig än kall och industriell. Därför föreslog jag vita möbler i badrummet som inte bryter av för mycket mot inredningen i rummen intill”, säger Kristina Unger på Bad & Värme i Bollnäs.

Projektet i korthet

Här bor: Lena och Roger
Läge: Ren, Bollnäs
Storlek: 3,7 kvadratmeter
Renoveringsperiod: 4 veckor

Stilen hemma hos Lena & Roger

I Lena och Rogers hem möts vi av en ljus, modern och samtidigt personlig lantlig stil. Gamla möbler och prylar från ett helt liv och äldre generationer samsas med moderna detaljer. I den vitmålade hallen med panel står vita möbler och färgen blå tar plats i fåtöljen och i mattan på golvet. Det vitmålade temat med ljusa möbler och blå som accentfärg fortsätter in i vardagsrum och kök.

Efter att ha tänkt renovera badrummet under många år gick jag till slut till Bad & Värme. Där fick jag så bra hjälp av Kristina som tog fram olika förslag, säger Lena.

Förslag i form av 3D-ritning

Lena var från början inställd på en industriell stil med vitt kakel, svart inredning och spröjsade duschväggar. Hon fick en 3D-bild på hur det skulle se ut i hennes badrum.
Mha av bilder att titta på och råd valde Lena en lika modern, men mjukare stil. Det blev grå våtrumsvägg och vit inredning med detaljer i guld. Bilden visar den slutliga 3D-ritningen.

Våtrumsmatta

Istället för marmorkakel som Lena tänkt sig från början blev det en grå våtrumsmatta på golv och vägg vilket ger en varm och ombonad känsla. Valet på både golv och vägg blev ljusgrå mattor som påminner om betong.

Våtrumsmattan är en väg till ett varmt och ombonat badrum som samtidigt kan bidra med en modern känsla. Våtrumsmattor finns i dag i många färger och mönster som ofta kan överglänsa kakel.

Just den här våtrumsmattan påminner om betong, men har en varm grå nyans. Lena tänkte först välja en mörkare grå, men det avråddes hon från med tanke på att badrummet är litet och inte har något fönster. Med spotlights och vita badrumsmöbler blir väggen ljus i rummet som ändå upplevs som mysigt och ombonat.

Lena och Roger kan kliva direkt in på den fluffiga badrumsmattan från Kleine Wolke.
Kommod och spegelskåp från Macro Design i vit ekfanér, 800 mm bred.
Blandare i mässig och en tvåldispencer från Spirella.

Konsumentverkets tips

Om du väljer delad entreprenad ist för en totalentreprenad och det uppstår fel kan det vara svårt att avgöra vem av parterna som orsakat felet. Konsumentverkets tips är bra och allt fler kunder vänder sig till företag som kan erbjuda helhetslösningar dvs totalentreprenad, något som Kristina och Dan Unger på Bad & Värme i Bollnäs har märkt av tydligt. De senaste åren har de samarbetat med lokala företag och planerar in varje del av renoveringsprocessen. På detta sätt får hantverkarna ett tydligt schema och vet när de ska byta av varandra. Läs mer om Konsumentverkets tips då du skall anlita hantverkare och om valet av entreprenadform.

Våra nöjdaste kunder är helhetskunderna. De kan fokusera på det roliga med att renovera badrummet och få hjälp med allt det praktiska, säger Kristina.

Bad & Värme hjälper till med:
  • rådgivning i val av inredning
  • planering i form av ett tydligt schema
  • all hantering av hantverkare

När badrummet är klart gör vi en uppföljning och förser dig med alla dokument som behövs för försäkring och inför eventuell försäljning. Läs mer om våra 10 trygga steg till ditt nya badrum.

Fler tips & råd

Solel + S-serien – en vinnande kombination sprider sig på Solbacken
På Solbacken i Sunne tävlar grannarna om vem som producerar mest solel. Familjen Lindgren Hedström var först med…
rörmokare med nibe värmepump
5 viktiga frågor för dig som letar värmepump!
Vill du minska energikostnaderna och din klimatpåverkan med en ny värmepump? Här är de fem viktigaste tipsen…
vattenbesparande blandare
Vattenbesparande blandare – Så sparar du energi & pengar!
Spara vatten och motverka vattenbristen genom att byta ut din gamla blandare – Utan att tappa funktion! Byt till…
bergvärme
Funderar du på att köpa en värmepump?
Går du i tankar att köpa en värmepump? Med en värmepump kan du minska din energikostnad med upp till 75 % och…
5 sätt att minska energiförbrukning
8 sätt att minska din energiförbrukning
Här är 8 bra sätt att spara pengar på och samtidigt vara lite snällare mot vår miljö genom att minska…
5 skäl till att det är dags att förverkliga din badröm
Har du funderat på att renovera badrummet? Har du längtat efter att äntligen få det där badrummet som gör…
Omslagsbild med Ludde och Annica, Termostatbyte
Hög värmeräkning och ojämn temperatur i huset?
Temperaturen i Annicas hus i Västerås åkte berg- och dalbana. 24 grader en dag, 17 grader nästa. Några rum blev…
Dags att byta värmepump? Därför valde Nisse Mitsubishis
Ett modernt och väl fungerande värmesystem är en viktig del för att trivas i ditt hem. Utöver att du får en…
Dags att byta uppvärmningssystem! För både plånboken och miljön.
För plånboken och miljöns skull. Oavsett om du byter din gamla värmepump till en ny, eller för första gången…