Lyxigt badrum i guld och puderrosa

Lena med sambo längtade länge efter ett nytt badrum. Huset byggdes på 80-talet och badrummet hade lämnats orenoverat sedan dess. Med en helhetslösning från Bad & Värme skapade de sitt drömbadrum – Utan ansträngning. Badrummet totalrenoverades till en varm och modern oas.

Helhetslösning från Bad & Värme

Genom en helhetslösning från Bad & Värme i Bollnäs (Blomquist Rör) så fick Lena och Roger hjälp med både 3D-ritning, planering och råd kring badrumsinredning. De kunde då luta sig tillbaka och Bad & Värme ordnade med projektledning och installation av hela deras badrum.

Se Bad & Värmes Kompletta Badrum – Fast pris på produkt & installation.

Lena var från början inställd på en industriell stil med vitt kakel, svart inredning och spröjsade duschväggar och hon fick en 3D-bild på hur det skulle se ut i hennes badrum.

Efter råd och flera bilder att välja bland valde Lena en lika modern, men mycket mjukare stil. Det blev istället gråa våtrumsväggar och vit inredning som lyftes av detaljer i guld. Badrummet fångar upp hemmets övriga uttryck med taklister i allmogestil och med en gammaldags strömbrytare från Renova.

”Stilen hemma hos Lena är snarare varm, mjuk och lantlig än kall och industriell. Därför föreslog jag vita möbler i badrummet som inte bryter av för mycket mot inredningen i rummen intill”, säger Kristina Unger på Bad & Värme i Bollnäs.

Projektet i korthet

Här bor: Lena och Roger
Läge: Ren, Bollnäs
Storlek: 3,7 kvadratmeter
Renoveringsperiod: 4 veckor

Stilen hemma hos Lena & Roger

I Lena och Rogers hem möts vi av en ljus, modern och samtidigt personlig lantlig stil. Gamla möbler och prylar från ett helt liv och äldre generationer samsas med moderna detaljer. I den vitmålade hallen med panel står vita möbler och färgen blå tar plats i fåtöljen och i mattan på golvet. Det vitmålade temat med ljusa möbler och blå som accentfärg fortsätter in i vardagsrum och kök.

Efter att ha tänkt renovera badrummet under många år gick jag till slut till Bad & Värme. Där fick jag så bra hjälp av Kristina som tog fram olika förslag, säger Lena.

Förslag i form av 3D-ritning

Försäkring & Garantier
Lena var från början inställd på en industriell stil med vitt kakel, svart inredning och spröjsade duschväggar. Hon fick en 3D-bild på hur det skulle se ut i hennes badrum.
Försäkring & Garantier
Mha av bilder att titta på och råd valde Lena en lika modern, men mjukare stil. Det blev grå våtrumsvägg och vit inredning med detaljer i guld. Bilden visar den slutliga 3D-ritningen.

Våtrumsmatta

Istället för marmorkakel som Lena tänkt sig från början blev det en grå våtrumsmatta på golv och vägg vilket ger en varm och ombonad känsla. Valet på både golv och vägg blev ljusgrå mattor som påminner om betong.

Våtrumsmattan är en väg till ett varmt och ombonat badrum som samtidigt kan bidra med en modern känsla. Våtrumsmattor finns i dag i många färger och mönster som ofta kan överglänsa kakel.

Just den här våtrumsmattan påminner om betong, men har en varm grå nyans. Lena tänkte först välja en mörkare grå, men det avråddes hon från med tanke på att badrummet är litet och inte har något fönster. Med spotlights och vita badrumsmöbler blir väggen ljus i rummet som ändå upplevs som mysigt och ombonat.

Försäkring & Garantier
Lena och Roger kan kliva direkt in på den fluffiga badrumsmattan från Kleine Wolke.
Försäkring & Garantier
Kommod och spegelskåp från Macro Design i vit ekfanér, 800 mm bred.
Försäkring & Garantier
Blandare i mässig och en tvåldispencer från Spirella.

Konsumentverkets tips

Om du väljer delad entreprenad ist för en totalentreprenad och det uppstår fel kan det vara svårt att avgöra vem av parterna som orsakat felet. Konsumentverkets tips är bra och allt fler kunder vänder sig till företag som kan erbjuda helhetslösningar dvs totalentreprenad, något som Kristina och Dan Unger på Bad & Värme i Bollnäs har märkt av tydligt. De senaste åren har de samarbetat med lokala företag och planerar in varje del av renoveringsprocessen. På detta sätt får hantverkarna ett tydligt schema och vet när de ska byta av varandra. Läs mer om Konsumentverkets tips då du skall anlita hantverkare och om valet av entreprenadform.

Våra nöjdaste kunder är helhetskunderna. De kan fokusera på det roliga med att renovera badrummet och få hjälp med allt det praktiska, säger Kristina.

Bad & Värme hjälper till med:
  • rådgivning i val av inredning
  • planering i form av ett tydligt schema
  • all hantering av hantverkare

När badrummet är klart gör vi en uppföljning och förser dig med alla dokument som behövs för försäkring och inför eventuell försäljning. Läs mer om våra 10 trygga steg till ditt nya badrum.

Fler tips & råd

Badrumstrender 2024 med Svedbergs
De nya produkterna från Svedbergs, lanserade under 2024, sätter en ny standard för små badrum. Möjligheten att…
Vanja Wikström
Vanja fick hjälp i RÖR-igt projekt
Bloggaren och entreprenören Vanja Wikström bor tillsammans med Niklas och deras två barn i en lägenhet på…
Ferry Svan sågar timmerstock
Ferry Svan – på hugget inför samarbetet med Bad & Värme
Under 2023 inleder Bad & Värme ett spännande samarbete med timbersportsproffset Ferry Svan. Vem är han, vad…
rörmokare med nibe värmepump
Det viktigaste att tänka på inför byte av värmepump eller värmesystem
När du byter värmepump eller värmesystem finns det några saker s om är extra viktiga. En del kan du själv…
BÄST-I-TEST Demerx Sunny 40 Utedusch
Demerx Sunny 40 – utedusch i rostfritt stål med justerbar termostatventil. Upptäck naturnära avkoppling och…
10 saker som gör livet en gnutta enklare i ditt fritidshus
Dra exempelvis in vatten från egen brunn med pump, slopa utedasset eller lyxa till det med en utedusch eller…
Gå inte över ån efter vatten – så funkar vatten från egen brunn
Är du sugen på att skaffa en egen brunn? Eller har du rent av en brunn som står oanvänd på din tomt? En egen…
Spara 1680 kWh/år. Byt blandare.
Att byta blandare kan vara ett snabbt och enkelt sätt att göra badrummet, köket och hemmet mer energieffektivt.
Så kan du värna vattnet – 15 enkla knep, spara energi och minska din miljöpåverkan.
Här är 15 knep att spara pengar på och samtidigt vara lite snällare mot vår miljö genom att minska…