5 viktiga frågor för dig som letar värmepump!

Vill du minska energikostnaderna och din klimatpåverkan med en ny värmepump? Här är de fem viktigaste tipsen för dig som är på väg att göra ditt val.

1. Förnybar energi och smart teknik är framtiden

Du kan spara pengar genom att utnyttja naturens egen energi. Värmepumpar använder en stor del förnybar energi som minskar ditt klimatavtryck och kan ge dig en energibesparing på upp till 75% av din köpta energi. Den enda energin som du betalar för är den el som driver värmepumpen. I kombination med dagens avancerade digitala teknik kan du få idag få en värmepump med hög prestanda, säker drift och möjlighet till stora besparingar, en framtidssäker lösning både för dig och miljön.

2. Inverterstyrning för bättre driftekonomi

Inverterstyrning, eller som det också kallas varvtalsstyrning, ger bättre driftekonomi. Den kan hjälpa dig att sänka dina energikostnader genom att justera värmen efter husets förutsättningar och dina behov – och med en bergvärmepump genom att anpassa sig efter det befintliga borrhålet eller markslingorna. Värmepumpen slår då inte av och på lika ofta utan ger en jämnare drift med bättre komfort och lägre energiförbrukning.

rörmokare nibe värmepumpar

3. Smart och hållbart med trådlös uppkoppling

Uppkoppling kan ge ytterligare möjlighet till ökad komfort och minskad energiförbrukning genom att erbjuda smarta och energisparande funktioner. Här är några exempel på vad NIBEs uppkopplade värmepumpar erbjuder:

– Värmepumpen justerar automatiskt temperaturen efter ditt värmebehov så att du får behaglig komfort och låg energiförbrukning. Den lär sig ditt förbrukningsmönster av varmvatten för att spara energi. Behöver du öka varmvattenproduktionen tillfälligt kan du bara trycka på en knapp.

– Du tar emot löpande uppdateringar av mjukvaran direkt i din värmepump för att du ska ha bästa drift och energiförbrukning. Du får en pushnotis och kan godkänna uppdateringen med ett knapptryck.

– Du har en app som ger dig kontroll över varmvatten och inomhusklimat från mobilen. Till exempel med Väderprognosstyrning och Smart Price Adaption. I båda fallen sneglar värmepumpen framåt i tiden och gör anpassningar efter kommande väderprognos och energipris. Använder du båda tjänsterna kan du sänka energikostnaden utan att det påverkar komforten. Med ett Premiumabonnemang kan du också sänka temperaturen hemma eller i sommarstugan på distans – ett enkelt sätt att minska energiförbrukningen och spara pengar när du inte är där.

4. Svensktillverkat

Det kan vara en fördel att välja en värmepump som är designad och tillverkad i Sverige för vårt nordiska klimat.

5. Ett bra trygghetspaket

Värmepumpstillverkarnas garantitider och trygghetsförsäkringar ska ge dig ett bra trygghetspaket som räcker lika länge som värmepumpen. Den bör också vara kompatibel med andra värmelösningar, till exempel om du vill komplettera med solceller och minska dina elkostnader ytterligare. Med smart teknik och bra systemlösning, kan solcellerna ofta alstra lika mycket energi som värmepumpen behöver för att producera värme- och varmvatten

Fler tips & råd

Hemmet, en viktig plats för fixaren Ferry
När Ferry Svan inte tävlar i timbersports rycker han ut från räddningstjänsten. Men han hinner även med sitt…
vatten från sjö
Vatten från närliggande sjö
Om det ligger en sjö i närheten av din tomt kan du i princip få oändligt med vatten. Problemet kan vara hur du…
Bad & Värme i Skara väljer
Bad & Värme i Skara hjälper dig med valet av städprodukter samtidigt som dem visar hur de ska användas.
Underlätta vardagen med nya Mora INXX II pullout
Ett kök är en plats för samvaro, gemenskap och kulinariska upplevelser, men det kan också vara en mittpunkt…
Vanjas nya badrum blev en grön oas
Bloggaren och entreprenören Vanja Wikström bor tillsammans med Niklas och deras två barn Iggy, 9 år, och…
10 saker som gör livet trivsammare i ditt fritidshus
Dra exempelvis in vatten från egen brunn med pump, slopa utedasset eller lyxa till det med en utedusch eller…
Badrumstrender 2024 med Svedbergs
De nya produkterna från Svedbergs, lanserade under 2024, sätter en ny standard för små badrum. Möjligheten att…
Vanja Wikström
Vanja fick hjälp i RÖR-igt projekt
Bloggaren och entreprenören Vanja Wikström bor tillsammans med Niklas och deras två barn i en lägenhet på…
Ferry Svan sågar timmerstock
Ferry Svan – på hugget inför samarbetet med Bad & Värme
Under 2023 inleder Bad & Värme ett spännande samarbete med timbersportsproffset Ferry Svan. Vem är han, vad…