Vad är bra och vad kan bli bättre med ditt nuvarande badrum?
Om du skall bygga nytt badrum kanske du samtidigt vill frigöra yta, då kan en dusch vara ett alternativ istället för ett badkar. Hur ska badrummet användas? Är det många familjemedlemmar som ska samsas i ert badrum kan ett dubbeltvättställ vara bra.
Vad ska det vara för stil?
Med kulör och mönster kan du påverka upplevelsen av rummets form. Ljusa väggar och golv gör att rummet känns större. Mörka färger ger mer känsla av tyngd och slutenhet.
Hur mycket kan du göra själv?
River du ut den gamla inredningen själv så sparar du en slant. Behöver du hjälp under själva planeringsstadiet, kontakta din närmaste Bad & Värme för råd och tips. Tänk på att försäkringsbolagen kräver att ett våtrum ska vara fackmannamässigt gjort efter gällande branschregler, för att full försäkringsersättning ska utgå.
När är det dags att bygga badrummet och när ska det vara klart?
Om du anlitar hantverkare så sätt upp en realistisk tidsplan. Försäkra dig om att ni har en deadline på pränt och vad som händer om den inte följs. Planera också för hur ni löser dusch och tvättning under tiden. Se Bad & Värmes 10 trygga steg till ditt nya badrum.
Ska badrummet innehålla tvättmaskin?
Ta med det i planeringsstadiet, så att golvbrunn och eluttag planeras in.
Vilken belysning ska det vara?
Tänk på att ljuset ska fungera för såväl städning som sminkning och rakning. En god grundbelysning med dimmer är bra för ett behagligt ljus vid en avslappnande dusch. Kompletterat gärna med spegelbelysning speciellt där ljuset kommer från sidorna. Detta för att slippa skuggor i ansiktet.
Badrumsbelysning ska installeras av en elektriker och vara IP-klassad. Ett tips! För miljöns skull – använd lågenergilampor!
Hur mycket får det kosta?
Att bygga badrum kostar en slant. Gör en budget!