När Maja Dahlqvist tävlar, renoverar Bad & Värme badrummet

Maja Dahlqvist är en elitskidåkare som tränar 30 timmar i veckan. Då har man varken tid eller ork att renovera badrummet. Men vad gör man om ens badrum verkligen behöver ett lyft, och man ändå ska iväg på ett mästerskap? Maja passade på och tog hjälp av Bad & Värme.

Maja Dahlqvist har med sina 11 vinster i Världscupen och inte minst två VM-guld gjort sig ett stort namn inom längdskidåkning. Trots sin målmedvetenhet och färdighet för längdskidor har hon tyvärr inte samma expertis inom VVS. Så när hon kände att hennes badrum var tvunget att renoveras tog hon istället hjälp av Bad & Värme.

– Jag bor i en lägenhet och tycker det är viktigt att ha fint hemma. Jag målade
nyligen om sovrummet själv och har också fått köket renoverat. Badrummet gillade jag inte redan från när jag flyttade in men det är ju lite avancerat att göra något åt själv så det har tagit lite tid. Det var först när jag tog hjälp av Bad & Värme som det nu äntligen blir av!

"Det var först när jag tog hjälp av
Bad & Värme som det nu äntligen blir av!"

Visste hur hon ville ha det

Maja är intresserad av inredning och hade en väldigt tydlig bild av hur hennes nya badrum skulle se ut. Det är dock ganska litet i storlek så hon fick tips från Bad & Värmes experter om vilka produkter som gör sig bäst i ett mindre badrum.

– Jag har verkligen fått jättebra hjälp! Mycket praktiska saker har jag fått tips om. Allt från vilka duschväggar som är bäst till andra smarta val som gör just ett mindre badrum bättre. Sånt där som man inte själv tänker på men som proffs vet av erfarenhet. Det har varit väldigt stor hjälp!

före-maja-badrum
Majas nuvarande badrum
Badrummen på skidtouren varierar mellan lyx och katastrof

Även fast Majas nya badrum i hennes lägenhet kommer vara sprillans nytt och fräsch berättar hon att standarden på skidtouren kan vara varierande.

– Standarden är jätteolika. Ibland är det lyxhotell och ibland är det riktiga katastrof-badrum. Det är mycket högt och lågt och ibland lyckas man dra vinstlotten. Det är inget man kan påverka själv så man får gilla läget. Men det brukar funka bra i läng- den, man vänjer ju sig. Men man hoppas såklart alltid på lyx!

Tränar upp till 30 timmar i veckan

När det är högsäsong mellan maj och oktober berättar Maja att hon tränar mellan 20-30 timmar i veckan. Då är det dubbla pass, 4-5 timmar om dagen och endast en vilodag i veckan. Men det varierar mycket beroende tid på året. Som lugnaste är det i april då hon fortfarande tränar men utan en lika uppstyrd plan.

Den ständiga träningen kan vara tuff även för en elitskidåkare. När vi frågar vad som motiverar henne när det känns extra jobbigt berättar Maja att hon drivs av tydliga mål.

– Jag är väldigt tävlingsinriktad och målinriktad. Så för mig hjälper det att alltid ha ett syfte med varje pass och även ett långsiktigt mål. I år har det såklart varit OS men även alla pass ska ha ett syfte. Jag brukar bryta ner det mesta i detaljer och små delar. Då märker man tydligare utvecklingen och känner hela tiden att det går framåt. Det funkar jättebra för mig!

Maja-Dahlqvist-kakelgruvan

Så gick planeringen till:

  • Thomas och Ulf från Kakelgruvan, Bad & Värme Borlänge gjorde ett hembesök hos Maja.
  • Butikschef Ottilia upp ett antal förslag för att se vad som skulle få plats i dialog med Maja om produktvalen.
Lever sin dröm

Det märks tydligt att Maja trivs med det hon gör. När vi ber henne välja vad det bästa är med att vara professionell skidåkare behöver hon fundera lite.

– Mycket olika saker såklart. Men det bästa är att jag kan leva min dröm. Att jag kan vara skidåkare 100 procent. Jag har drömt om det sen jag var liten, att åka VM och åka OS, och att nu kunna göra det och leva det är otroligt coolt. Sen gillar jag också variationen i att ha tuffa träningsperioder och tävlingsperioder. Att välja hennes bästa minne hittills från karriären är också svårt men hon nämner hennes första pallplats i världscupen och när hon vann teamsprinten i VM tillsammans med Stina Nilsson.

 
Carolina Klüft var en tidig förebild

När Maja växte upp var Carolina Klüft en stor förebild vilket kan förklara att hon utöver skidåkning sysslade med friidrott under en lång tid i livet. Annars var Petter Northug den stora förebilden inom skidvärlden. Idag när det kommer till förebilder och inspiration berättar Maja att hon ofta kollar på flera olika idrottare och blir imponerad och inspirerad av olika saker. En mer personlig förebild är skidkollegan Hanna Falk som Maja berättar hjälpte henne väldigt mycket genom hennes karriär, speciellt under tiden i Falun när Maja precis flyttat dit.

Utvalda produkter av Maja
och Bad & Värme
– anpassade för det lilla badrummet

Maja-Dahlqvist-kakelgruvan-Ulf
Ser fram emot ett helt nytt badrum

När Maja kommer tillbaka från mästerskapet ser hon fram emot att äntligen ha ett riktigt fräscht badrum hemma. – Det ska bli så otroligt skönt att bara kunna stå där inne och njuta!

Fler tips & råd

Underlätta vardagen med nya Mora INXX II pullout
Ett kök är en plats för samvaro, gemenskap och kulinariska upplevelser, men det kan också vara en mittpunkt…
Vanjas nya badrum blev en grön oas
Bloggaren och entreprenören Vanja Wikström bor tillsammans med Niklas och deras två barn Iggy, 9 år, och…
10 saker som gör livet trivsammare i ditt fritidshus
Dra exempelvis in vatten från egen brunn med pump, slopa utedasset eller lyxa till det med en utedusch eller…
Badrumstrender 2024 med Svedbergs
De nya produkterna från Svedbergs, lanserade under 2024, sätter en ny standard för små badrum. Möjligheten att…
Vanja Wikström
Vanja fick hjälp i RÖR-igt projekt
Bloggaren och entreprenören Vanja Wikström bor tillsammans med Niklas och deras två barn i en lägenhet på…
Ferry Svan sågar timmerstock
Ferry Svan – på hugget inför samarbetet med Bad & Värme
Under 2023 inleder Bad & Värme ett spännande samarbete med timbersportsproffset Ferry Svan. Vem är han, vad…
rörmokare med nibe värmepump
Det viktigaste att tänka på inför byte av värmepump eller värmesystem
När du byter värmepump eller värmesystem finns det några saker s om är extra viktiga. En del kan du själv…
BÄST-I-TEST Demerx Sunny 40 Utedusch
Demerx Sunny 40 – utedusch i rostfritt stål med justerbar termostatventil. Upptäck naturnära avkoppling och…
Gå inte över ån efter vatten – så funkar vatten från egen brunn
Är du sugen på att skaffa en egen brunn? Eller har du rent av en brunn som står oanvänd på din tomt? En egen…