Bergvärme - För din plånbok och jordklotet - Bad & Värme

Bergvärme – För din plånbok och jordklotet

NIBE har energilösningar och värmesystem för alla – oberoende avhur din nuvarande uppvärmning ser ut. NIBE är störst på bergvärmepumpar,där de ser att de smarta varvtalsstyrda pumparna vunnit alltmer mark. Det intressanta är att oavsett lösning kan man sänka sinaenergikostnader med hela 80%. Nu kan man dessutom kombinera värmepumparna med solceller.

Värmepump. För din plånbok och jordklotet.

– En värmepump som ger en effektivare energianvändning lönar sig alltid, både för miljön och ekonomin. När du ska välja den bästa lösningen för just ditt hus behöver du börja med att tänka igenom de faktorer som spelar in: utomhusklimat, energianvändning, nuvarande uppvärmning eller nybyggnation, husets storlek, ventilation, isolering och familjens beteende, säger Arne Gustafsson på NIBE.

Bergvärme, hur funkar det?

– Med en bergvärmepump från NIBE kan minska din energikostnad med upp till 80%. Du kan samtidigt glädjas åt en miljövänlig, förnybar ochgratis energikälla som minimerar ditt CO2-utsläpp. Bergvärme är ren lagrad solenergi som hämtas från djupt ner i berget, sjöbotten eller någonmeter under gräsmattan. Det som passar bäst avgörs av husets energibehov, vilket värmesystem som finns och hur tomten är beskaffad. Systemet ger bekväm försörjning av värme och varmvatten, samt kan även ge kyla under varma dagar.

Med en bergvärmepump från NIBE kan du minska din energikostnad med upp till 80 %.

Arne Gustafsson, NIBE Energy Systems.

Luft/vatten, hur funkar det?

– Med en NIBE luft/vattenvärmepump kan du sänka uppvärmningskostnaden med upp till 80%, beroende på var du bor, bostadsyta, val av värmepump och om du använder kylfunktion eller inte. Här använder vi utomhusluften, en av naturens kostnadsfria och förnybara energikällor med minimala CO2-utsläpp. Den ovanligt höga verkningsgraden gör att en investering av en luft/vattenvärmepump återbetalar sig snabbt och ger dig en trygg försörjning av värme och varmvatten, anpassad till vårt nordiska klimat.

Frånluft, hur funkar det?

– I ett hus byggt 1980 eller senare är den vanligaste, enklaste och mest lönsamma lösningen för uppvärmning och varmvatten att installera en frånluftsvärmepump. Enkelt beskrivet återanvänder den energin från den varma inomhusluften innan den lämnar huset genom ventilationssystemet.Med frånluftsvärmepump betalar du bara hälften för uppvärmning och varmvatten, eller t o m ännu mindre, jämfört med en konventionell elpanna med mekanisk frånlufts ventilation. Resten är gratis. Det här är dessutom en perfekt lösning vid nybyggnation upp till ca 200 m2.

Luft/luft, hur funkar det?

– NIBE ARIA är en luft/luft-värmepump utvecklad för den nordiska marknadenskalla och fuktiga klimat, med hög kapacitet när det verkligen behövs.Testad och utvärderad i miljöer med temperaturer kring -30°C, kan vi med säkerhet säga att den uppfyller de hårdaste kraven man kan ställa på enluft/luft-värmepump.

Nibes värmepumpar

  • Bergvärme
  • Luft/Vatten
  • Frånluft
  • Luft/Luft

NIBE har energilösningar och klimatsystem för alla – oberoende av hur din nuvarande uppvärmning ser ut.

Hur räknar man hem investeringen?

– Tillsammans med installatörerna går vi igenom husets förutsättningar och därefter görs en unik energiberäkning för som visar vad värmepumpen sparar. Hur mycket kan man sänka sin energikostnad och hur går man tillväga visar sig helt enkelt efter att vi tillsammans har genomfört en ordentlig energianalys.

Styr allt med smarta lösningar

Sedan 2006 har NIBE tillverkat och sålt varvtalsstyrda bergvärmepumpar och har idag en oslagbar erfarenhet. Något som blir mer och mer viktigt är att värmepumparna ska vara uppkopplingsbara och här erbjuder de NIBE UPLINK, där kunderna kan koppla upp sina värmepumpar, så att värme, kyla, varmvatten och ventilation kan övervakas och styras på distans med en app. Via appen finns även funktionen, smart price adaption, som kopplar upp värmepumpen mot elbörsen, och kan därefter optimera fastighetens värme och varmvatten ekonomiskt och miljömässigt genom att i största möjliga  utsträckning använda ”grön” el på natten som har lägre pris än el på dagen.

Lägger energi på solceller

Något som växer idag är även solceller för elproduktion som NIBE har bra lösningar för. Och även rena ventilationsaggregat (FTX) är något som de erbjuder.

Fler tips & råd

värmekostnad

Så enkelt sänkte de sin värmekostnad

Familjen uppgraderade sitt värmesystem och redan efter första månaden märkte de skillnad i värmekostnad….
vattenbesparande blandare

Vattenbesparande blandare – Så sparar du på vårt vatten

Spara vatten och motverka vattenbristen genom är att byta ut din gamla blandare – Utan att tappa funktion! Byt…
lyxigt badrum

Lyxigt badrum i guld och puderrosa

Lena med sambo längtade länge efter ett nytt badrum. Med hjälp av en helhetslösning från Bad & Värme skapade…
så-enkelt-höjer-du-standarden-i-ditt-fritidshus

Så enkelt höjer du standarden i ditt fritidshus

Vi kan hjälpa dig att lyfta standarden på ditt fritidshus så du kommer njuta dubbelt så mycket den tiden du…
pumpa avloppsvatten till kommunal ledning

Pumpa avloppsvatten till kommunal ledning

Det finns olika alternativ för att ta hand om avloppet, men i stort handlar det antingen om att behandla…
egen brunn

Dra in vatten från egen brunn

En egen brunn som ger tillräckligt och bra vatten är en fantastisk resurs. Har du en brunn som står oanvänd på…
vatten från sjö

Vatten från närliggande sjö

Om det ligger en sjö i närheten av din tomt kan du i princip få oändligt med vatten. Problemet kan vara hur du…
ny köksblandare

Dags att välja ny köksblandare? 4 tips

God design och avancerad teknik gör köksarbetet både enkelt och smidigt. Det är viktigt att välja en tålig…

Miljövänligt uppvärmningssystem – Byt upp dig!

För plånboken och miljöns skull. Oavsett om du byter din gamla värmepump till en ny, eller för första gången…