Välj rätt kvalitet på kakel

Vad många inte vet är att olika kakelkvaliteter har olika typgodkännanden – det gäller att välja en produkt med rätt typgodkännande för det användningsområde du tänkt dig. Annars är risken för framtida problem stor.

Kvaliteten på kaklet syns ofta inte utanpå, för att vara på den säkra sidan är det enklast att fråga. Handla därför i en butik med personal som är auktoriserad inom området.

En enklare kakelplatta med bara ett lager glasyr kan orsaka problem om du t ex sätter den på en duschvägg. För att klara att stå emot fukt och väta måste den ha minst tre lager glasyr, annars kommer ytan så småningom att släppa igenom vattnet som sipprar in till den absorberande leran. Hela väggen blir blöt, börjar lukta illa och så småningom kan fuktskador och mögel uppstå.

Och ska du exempelvis lägga kakel på ett golv måste du välja en kvalitet som är godkänd för detta så att plattorna klarar det slitage ett golv utsätts för.

Bricmate

Bricmate är ett svenskt företag specialiserat på kakel, klinker och glasmosaik som passar Skandinavisk arkitektur, materialval och färgsättning.

Affärsidén är enkel: hög kvalitet och innovativ design till bra priser!
Vi har ett sparsmakat sortiment, i den meningen att vi handplockar våra produkter från olika kvalitetsleverantörer.
Vi undviker allt som vi tycker är konventionellt och slätstruket och lägger extra stor vikt vid att bygga ett sortiment med hög designkvalitet och stora kombinationsmöjligheter.

Webbplats: www.bricmate.se

Visa alla produkter